Târgu Jiu: Salariu redus pentru asistenta care a rănit un bătrân cu foarfeca

0
158

Au fost luate măsuri în cazul bătrânului de 82 de ani, din Târgu Jiu, care a fost rănit, după ce o asistentă i-a îndepărtat branula cu o foarfecă. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a decis sancționarea a doua asistente medicale care l-au avut în grijă pe pacient.  Astfel, din salariul acestora se va tăia 10% pe o perioadă de o lună, respectiv trei luni.

Bătrânul a fost internat în Secția Medicală, din cadrul spitalului din Târgu Jiu, la începutul lunii aprilie. În momentul externării, acesta s-a ales cu răni îngrozitoare, după ce i-a fost îndepărtată branula cu o foarfecă.

„În baza raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, pe data de 3 mai 2022, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis sancționarea a două asistente medicale care au avut în grijă pacientul, în perioada internării acestuia în Secția Medicină Internă I. 

Astfel, au fost sancționate două asistente medicale cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 30 de zile”, respectiv cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile”. În acest sens, urmează a fi emise dispozițiile de sancționare disciplinară pentru cele două angajate ale Secției Medicină Internă I.

Cele două salariate nu au mai fost sancționate disciplinar în trecut”, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here