Târgu-Jiu: Se monteaza limitatoare de viteză. Vezi în ce zone!

0
346

Reprezentanții Serviciului Rutier Gorj împreună cu cei ai Primăriei Târgu Jiu au luat la pas orașul lui Brâncuși pentru a vedea care sunt cele mai nevralgice puncte de producere a accidentelor. Astfel, autoritățile au în vedere să monteze mai multe limitatoare de viteză, fiind deja identificate 15 zone din Târgu Jiu.

Decizia vine după ce zilele trecute o femeie a fost ucisă chiar pe trecerea de pietoni, trecere aflată în spatele Prefecturii Gorj. Gorjeanca se afla împreună cu soțul ei, atunci când un angajat al DSV Gorj, băut fiind, i-a izbit din plin. Din păcate, pentru femeie nu s-a mai putut face nimic. Subcomisarul în cadrul Serviciului Rutier Gorj, Lucian Stroe, spune că în perioada imediat următoare, aceste limitatoare vor fi montate, tocmai pentru a reduce riscul de accidente.

”Am fost cu reprezentanții Primăriei Târgu Jiu pe mai multe străzi din oraș și am identificat 15 puncte nevralgice unde se pot monta relantoare pentru reducerea vitezei și sporirea gradului de siguranță a pietonilor. Aceste relantoare pot să afecteze suspensiile autovehiculelor în funcție de viteza cu care se trece peste ele. Se montează în special în cartiere, în zonele rezidențiale”, a spus Lucian Stroe, la 1 PlusTv.

 

Printre zonele acolo unde sunt propuse spre a fi montate se află trecerea de pietoni din zona Kaufland, la Liceul de Arte, la Școala Sfântul Nicolae și posibil în zona unde a avut loc accidentul mortal din spatele Prefecturii Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here