Tinerii cu dizabilități din Gorj, sprijiniți sa își găsească loc de muncă

0
125

Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vine în ajutorul tinerilor cu dizabilități aflați în dificultate, pentru care s-a instituit o măsură de protecție specială. Instituția oferă găzduire, îngrijire personală, educaţie non-formală şi informală, personalul instituției vine în sprijinul nevoilor sociale, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate.
Nu mai puțin de 11 tineri cu dizabilități care au finalizat cursurile școlare în anul 2021, au beneficiat de consiliere vocațională și sprijin în întocmirea dosarelor pentru obținera ajutorului de șomaj.

Dintre aceștia, 10 au fost angajați cu contracte de muncă, iar unul a fost integrat în familie și lucrează în agricultură. Totodată, alți 12 tineri cu dizabilități beneficiază de încheierea unor contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată. Aceștia au fost angajați la agenți economici de pe raza municipiului Târgu-Jiu.

”11 tineri cu dizabilități, proveniți din diferite servicii sociale ale DGASPC, au beneficiat de cursuri de acordare prim-ajutor; 6 tineri cu dizabilități au fost integrați familial; 5 tineri, care îndeplineau condițiile prevăzute de lege, au fost sprijiniți să depună dosare pentru obținerea unor locuințe sociale sau de tip ANL”, transmite Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here