Trafic de persoane, proxenetism și șantaj. Dosar amplu la Tribunalul Gorj

0
934
sursa foto: Spynews

Dosarul în care este implicat fostul iubit al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi, a ajuns pe masa magistraților de la Târgu Jiu.  Procurorii DIICOT au trimis în judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, 30 de persoane pentru constituire de grup infracțional organizat. Mai exact, este  vorba despre sustragere de sub sechestru, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, șantaj, deținere de droguri de risc, dar și alte infracțiuni.

Dosarul în care este implicat Bodi trebuia să se judece la Tribunalul Dolj, însă instanța din Craiova nu a putut numi un judecător care să se ocupe de soluționarea acestui caz. Alexandru Bodi este acuzat că a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, acesta fiind acuzat și de o infracțiune de șantaj.

Avocatul Radu Marinescu spune că este vorba despre un dosar care vizează un număr de 30 de inculpați, iar marți, la Tribunalul Gorj, a avut loc Camera Preliminară. La aceste termen se verifică măsurile preventive pentru fiecare inculpat în parte.

”Este un dosar cu aproape 30 de inculpați, unul destul de mare, printre care se regăsește și domnul Alex Bodi. Dosarul a ajuns la Târgu Jiu pentru că el a fost instrumentat de către DIICOT Craiova, iar toți judecătorii de acolo s-au pronunțat cu privire la măsurile preventive date anterior, astfel încât nu mai puteau să judece și ca instanță de fond. Curtea de Apel Craiova a trimis dosarul la Tribunalul Gorj. Cercetarea judecătorească nu a început, suntem în Camera Preliminară, în care se verifică legalitatea urmăririi penale. Va fi o durată de durată, mai ales că sunt multe persoane implicate”, a spus Radu Marinescu.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de un membru marcant al lumii interlope, suspectul în cauză, în timp ce se afla deținut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alți trei deținuți, au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția.  Fetele au fost induse în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun, fie cu identificarea unui loc de muncă mai bun și avantajos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here