Tragedie în județul Gorj! Trei persoane au murit înecate: L-am văzut cu fața în sus

0
846

O tragedie fără margini a cuprins județul Gorj. O mamă împreună cu fiul său au murit înecați în râul Motru.  Cel care a vrut să-i salveze a fost chiar un vecin, însă, din păcate, și bărbatul în vârstă de 81 de ani nu a mai reușit să iasă în viață din apă. Cumplita tragedie a avut loc pe raza localității Cătunele.

Mama în vârstă de 30 de ani a mers cu cei doi fii ai săi la scăldat, însă nu s-a gândit nicio clipă ce avea să se întâmple. Copiii au intrat în apă, iar după câteva minute, micuții au ajuns într-un loc unde apa depășea 2 metri adâncime. Văzând că cei doi copii nu știau să înoate, mama lor a sărit imediat după ei pentru a-i salva, dar nici ea nu a reușit să mai iasă la suprafață.

Cel care a intrat să o salveze pe femei și pe cei doi fii ai săi a fost chiar un bărbat în vârstă de 81 de ani. Acesta scotea apă cu motopompa din râu. Nu a apucat să scoată din apă decât pe cel mic.

”Cred că se băgă după ea și după copil. El ce să facă la 81 de ani. Copii făcură baie exact lângă motopompa mea. Întinsei furtunele și îi lăsai aici. În altă parte era multă lume”, a spus Cristian, fiul bătrânului înecat.

Alți vecini spun că puteau să facă baie într-un alt loc unde apa era mult mai mică, însă nu voiau să fie văzuți de alți localnici: ”Veniră să facă baie pe căldura asta. Puteau să facă aici, dar probabil ziseră că îi vede lumea. Intrară copiii prima dată, după care a sărit mama după ei. Ea rămase, iar omul asta care uda scoase copilul cel mic pe mal și când să-l scoată pe celălalt, se înecă și el”, a spus un localnic.

La fața locului a ajuns și ambulanța, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, decesul a fost declarat oficial: ”Am ajuns aici, am găsit cele trei persoane, dintre care un bătrân în vârstă de 81 de ani, un copil de 9 ani și o femeie de 30 de ani. Fără semne vitale. S-au efectuat manevre de resuscitare la copil. Pe cei doi i-am găsit mai târziu”, Vasile Vintilescu, asistent SAJ Gorj.

Și primarul din localitate spune că i-a tot sfătuit pe copii, dar și pe părinți să nu meargă la scăldat în astfel de zone: ”Probabil au venit să se răcorească. Nu îmi pot da seama ce au căutat. Eu la fiecare sfârșit de an școlar le-am spus să nu vină la scăldat. S-a întâmplat o mare nenorocire”, a declarat Florinel Țuilă, edilul din Cătunele.

Localnicii spun că râul este destul de frecventat pentru cei care vor să se răcorească, însă puțini sunt atenți și la pericole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here