Tzancă Uraganu și Florin Mitroi vor cânta la Târgu Jiu! Primăria plătește peste 12.000 €

0
611

Ziua Internațională a Romilor va fi sărbătorită la Târgu Jiu printr-un concert susținut de cunoscuții maneliști Tzancă Uraganu și Florin Mitroi. Primaria municipiului va achita pentru acest eveniment, nu mai puțin de 60.000 de lei și va fi organizat vineri, 8 Aprilie, pe Insuliţa Jiului din apropierea Parcului Central.

Deschiderea concertului va fi făcută de către soliştii Şcolii Populare de Arte din Târgu-Jiu, iar între orele 17:00 și 19:00, pe scenă va urca Tzancă Uraganu, alături de formația lui, urmat de solistul Florin Mitroi.

Ziua internaţională a romilor este sărbătorită anual la 8 aprilie, pentru a atrage atenţia asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa, notează site-ul Centrului european pentru drepturilor romilor, http://www.errc.org/.


În România, la data de 8 aprilie se marchează ”Sărbătoarea etniei romilor din România”, în urma adoptării de către Parlamentul României a Legii nr. 66/2006, publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 276 din 28.03.2006. Legea prevede celebrarea, în data de 8 aprilie a fiecărui an, a acestei sărbători, precum şi implicarea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale în organizarea de manifestări publice şi a unor acţiuni social-culturale dedicate acestei zile. În acelaşi timp, legea mai prevede ca Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune să reflecte, în cadrul programelor special destinate minorităţilor naţionale, manifestările respective.

sursa poza: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here