Unde ne ascundem în caz de război și câte adăposturi civile are Gorjul: ”Multe sunt nefuncționale”

0
252

Războiul îi sperie pe români și asta după ce Rusia a invadat Ucraina. În cazul în care ar începe și la noi o astfel de nenorocire, ar trebui ca populația să se ascundă în adăposturile civile. Acesta sunt de cele mai multe ori la subsolul blocurilor, clădirilor administrative sau chiar și în mediul rural. Însă, din păcate, foarte puține sunt și funcționale.

La nivel județului Gorj, în mediul urban sunt 62 de adăposturi, iar din acest număr, 27 nu sunt funcționale. Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că se vor purta discuții cu administrațiile locale pentru reabilitarea acestor adăposturi civile.

”În acest moment, la nivelul județului Gorj, în mediul urban sunt 62 de adăposturi civile, iar 27 nu sunt funcționale, din păcate. La nivel rural există doar 12 adăposturi, dintre care doar 4 funcționale. De-a lungul timpului, acestea s-au degradat. Primarii care sunt președinții Comitetelor pentru Situații de Urgență Locale, nu au avut și nici nu au manifestat un interes pentru a întreține aceste adăposturi. La Târgu Jiu sunt 46 de adăposturi, iar 26 sunt operative. Acesta pot să găzduiască circa 3000 de persoane. Este destul de puțin. Am transmis o adresă prin care am solicitat să se revadă toate aceste adăposturi”, a spus Marcel Iacobescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here