Vicepreședinte TSD Gorj: „Tinerii trebuie ajutați să-și deschidă propriile afaceri!”

0
1049

Laurențiu Manolache, vicepreședinte al partidului TSD Gorj cere statului român să vină în sprijinul tinerilor. Acesta este de părere că, la sfârșitul studiilor, tinerii ar trebui să fie instruiți prin diverse programe de mentorship și îndrumați să-și deschidă propriile afaceri. În acest fel, tinerii nu ar mai pleca într-un număr atât de mare peste hotare și ar fi mai dispuși să rămână în țara lor natală.

“A venit momentul să fim alături de ei, să punem stop plecării tinerilor în străinătate și crearea unui mediu plăcut pentru ca aceștia să rămână în România după terminarea studiilor.
Statul roman trebuie să vină și în sprijinul lor!
Cred că ar trebui regândit și îmbunătățit sistemul de acordare a stimulentelor fiscale pentru companiile care angajează tineri din categoria cu vârste cuprinse între 18-35 de ani.

Acești tineri, după terminarea ciclului superior, ar trebui să fie ajutați și îndrumați să-și deschidă propriile afaceri.
Lucrul acesta trebuie să îl facă statul român prin anumite programe, însă acestea nu funcționează întotdeauna cum ne-am dori, iar tinerii de cele mai multe ori nu știu cum să le acceseze.
Cred că ar trebui instruiți prin acele programe de mentorship, care pot fi finanțate cu bani de la Uniunea Europeană.
De amintit, și rata șomajului pentru cei cu vârste cuprinse între 15-24 de ani, fiind de 24%, cu două procente mai mare comparativ cu media europeană.

Tinerii români care vor să studieze în străinătate ar trebui să primească și un sprijin financiar din partea statului român.
Cel mai frecvent, am observat la absolvenţii români de studii în străinătate, că au dorința de a da ceva înapoi statului român, de a se revanșa.
Orice tânăr talentat, serios, care are şanse să fie admis la o universitate de prestigiu din afara granițelor, să nu mai vadă o barieră în lipsa banilor.
Totodată, ei trebuie să ştie căci, revenirea lor în țară reprezintă decizia corectă.
Avem nevoie de seriozitatea, de mentalitatea şi experienţa acestor absolvenţi.

Din păcate, statul român nu are în prezent o evidenţă a studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate. Conform unor estimări, numărul studenților romani din străinătate, depăşeşte 50.000.
Așadar, România are nevoie de acești tineri profesioniști, serioși, muncitori.
Statul trebuie să fie alături de ei”, a transmis Laurențiu Manolache, vicepreședinte al partidului TSD Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here