Zeci de cetățeni străini, ascunși într-un TIR încărcat cu sicrie. Intenționau să treacă ilegal frontiera

0
214

Zeci de cetățeni străini au fost depistați, într-un  TIR încărcat cu sicrie, de către  polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II. Nu mai puțin de 36 cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc au fost găsiți ascunși în autocamionul respectiv. Aceștia intenționat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sicrie pentru o societate din Italia.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetățeni străini, a precizat Poliţia de Frontieră.  

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din nouăsprezece cetăţeni din Bangladesh, şapte indieni, şapte pakistanezi și trei marocani, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here