Au strâns mii de saci de gunoi: Sunt mulți certați cu bunul simț

0
291

Județul Gorj a fost împânzit astăzi de aproape 7 mii de voluntari pentru a ecologiza pădurile, drumurile, dar albiile de râu. Mii de saci plini cu gunoi au fost strânși la startul campaniei Let`s Do It Romania. Pădurile par să fie cele mai afectate de deșeuri. Spre exemplu, în pădurea de la Drăgoieni din Târgu Jiu au fost adunați peste 200 de saci cu ajutorul a peste 100 de voluntari.

”Anul acesta am reușit să scoatem în stradă aproximativ 7000 de voluntari. Noi ne așteptam la 6 mii, dar numărul acestora a crescut. Totodată, vrem să tragem un semnal de alarmă în acest sens, mai ales că mai sunt oameni care își bat joc de tot ceea ce este în jurul nostru. În doar două ore am strâns peste 100 de saci. Este un lucru care ne arată că unii oameni sunt certați cu bunul simț. În loc să se bucure de natură, își lasă nesimțirea în mijlocul naturii”, a spus Luis Popa, director Serviciu de Salubritate Gorj.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Consiliul Județean Gorj, dar și Direcția Silvică:  Din păcate, avem și acest nivel de educație și se aruncă gunoiul necivilizat, cel mai des prin pădure”, Elena Achim, reprezentant Direcția Silvică Gorj.

Voluntarii participanți la acțiunea de ecologizare trag și ei un semnal de alarmă în acest sens: ”Au fost foarte impresionați de cantitatea de deșeuri pe care au adunat-o și mă bucur că am avut prilejiul să contribuim la curățirea pădurii(…) Oamenii nu știu să respecte natura. De la natură ne luăm totul. Păcat că oamenii nu cunosc în totalitate acest lucru. Ar trebui mult mai multă atenție, mult mai multă perseverență în a proteja natura”, au spus câțiva voluntari.

Pentru cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării, amenzile pornesc de la 3000 de lei și pot ajunge la suma de 6000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here