Cel mai mare parc de aventură din Gorj, deschis. Turiștii au parte de jocuri inedite

0
1590

Cel mai mare parc de aventură din județul Gorj și-a deschis porțile pentru iubitorii de adrenalină. Situat în localitatea Mușetești, Aventerra Park a fost realizat din dorința de a aduce ceva nou și pentru a oferi alternative tinerilor care petrec mult timp în mediul online.

Parcul se întinde pe o suprafață de un hectar și jumătate. Turiștii care ajung aici se pot bucura de 6 trasee cu 66 de jocuri. Iubitorii de adrenalină se pot aventura pe tiroliană sau pot folosi poligonul de tragere cu puști airsoft. Competițiile de paintball sunt și ele la mare căutare.

”Are în componență 6 trasee cu 66 de elemente diferite de joc. Dincolo de serviciul de cățărat prin aceste trasee, mai este serviciul de airsoft, tir cu arcul și paintball”, a spus Cristina Păsătoiu, administratorul Aventerra Park.

Cristina ne-a spus și de la ce a pornit ideea realizării acestui parc de aventură: ” Ideea a pornit de la această lipsă de servicii de agrement pentru copii. Pe parcurs această idee a fost dezvoltată și ca un răspuns la sedentarismul tinerilor și la lipsa lor de activitate.

Dificile sau nu, traseele au fost parcurse de cei mai curajoși copii: ”Îmi place foarte mult aici. Este foarte distractiv, totul frumos și sigur. Sunt de la cele mai ușoare, până la cele mai dificile. Cel mai mult mi-a plăcut cel galben(…) Mi se par foarte frumoase. Sunt dificile, dar sunt mai bune astea grele”, au spus câțiva copii.

Zeci de micuți ajung săptămânal în acest parc. Accesul este gratuit mai ales pentru copiii care vin din zone defavorizate.

”Înseamnă conștientizare și o plăcere de a socializa. Sunt mulți dintre ei care stau închiși în case printre gadget-uri și în felul acesta își petrec timpul în aer liber”, a spus Mihnea Filimon, sociolog.

Parcul este deschis în fiecare zi, însă pentru grupurile mari se solicită programare. Intrarea pornește de la 25 de lei pe oră, iar prețul variază în funcție de înălțimea și greutatea persoanei. Parcul a fost realizat  prin fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here