Închisoare pe viață pentru tânărul care și-a ucis fosta iubită din Baia de Fier, în vârstă de doar 19 ani

0
473

Tribunalul Gorj l-a condamnat, miercuri, la închisoare pe viață, pe Raimond Călin Căldăraru, tânărul care, în iulie anul trecut, a ucis-o pe fosta sa iubită din Baia de Fier, Denisa Martin, în vârstă de numai 19 ani. Acesta a mai fost condamnat și la 10 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, dar și la plata a 200.000 de lei, daune morale părinților victimei.

”În noaptea de 14/15 iulie 2021, jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului șoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima. Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reușit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziționat deasupra acesteia şi a ridicat brațul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia. Imediat după aplicarea loviturilor, dar înainte de a interveni decesul victimei, suspectul a transportat-o pe aceasta în interiorul autoturismului său, lipsind-o în mod ilegal de libertate, după care a demarat cu viteză şi a transportat-o până în municipiul Târgu-Jiu, pe strada România Muncitoare, la locuința unei alte persoane”, declara prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, la momentul arestării criminalului.

După un an și trei luni de la comiterea crimei, Raimond Căldăraru a fost condamnat la închisoare pe viată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare și 10 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod nelegal, de o persoană înarmată . Acesta are interdicție de a se apropia de membri familiei Denisei Martin timp de 5 ani. Căldăraru este obligat să plătească  părinților tinerei ucise, daune morale în valoare de 200.000 de lei.

De asemenea, magistrații au menținut sechestrul asupra autoturismului marca BMW de culoare gri, aparținând criminalului, evaluat provizoriu la suma de 3.000 de euro. Cu această mașină, Căldăraru a transportat-o pe Denisa de la Baia de Fier la Târgu Jiu. Decizia Tribunalului Gorj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here