Protest în fața Tribunalului Gorj. Depozitul de gunoi rămâne închis pentru încă 2 săptămâni

0
186

Depozitul de gunoi de la Bârsești rămâne închis, cel puțin până pe data de 16 aprilie. Vineri, 02 aprilie 2021, a avut loc primul termen al procesului prin care Polaris contestă decizia luată de APM Gorj. Instituția de mediu a decis în urmă cu câteva zile ca activitatea depozitului de deșeuri să fie suspendată. La finalul lunii trecute, Romanescu a găsit o soluție temporară de depozitare a deșeurilor de pe raza municipiului Târgu Jiu. Acesta a convenit cu autoritățile din Drobeta Turnu Severin, ca deșeurile din Gorj să fie duse acolo, însă doar până pe data de 2 aprilie.

Aproximativ 20 de târgujieni din zona Bârsești au cerut ca depozitul ecologic să rămână închis. Oamenii au protestat în fața Tribunalului Gorj.

”Încercăm să fim de partea mediului, să nu redeschidă acest depozit. Ei au invocat starea de alertă și problema gunoaielor din oraș. Acest lucru nu s-a întâmplat, autoritățile s-au ocupat de acest lucru. Din moment ce nu și-au îndeplinit autorizația de mediu, nu văd de ce să funcționeze. Nu cred că ar trebui să mai funcționeze vreodată. Dacă la 2 celule miroase așa, la 6 ne sufocăm”, a spus Mădălina Șarapatin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here