Violența în familie, la cote alarmante în Gorj. În doar o săptămână, poliția a intervenit în 15 cazuri

0
677

Situație alarmantă în județul Gorj. În doar o săptămâna, polițiștii gorjeni au intervenit în 15 cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare, violare de domiciliu și nerespectarea ordinului de protecție.

“În 2 dintre situații, poliţiştii care au intervenit la cazurile de violenţă domestică, au reținut pentru 24 de ore, doi gorjeni bănuiți de săvârșirea faptelor, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

De asemenea, în 6 dintre cazuri, polițiștii au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile”, a transmis IPJ Gorj

De asemenea, ieri, polițiștii gorjeni s-au confruntat cu un alt caz de familie domestică. O femeie, de 52 de ani, a fost amenințată cu acte de violență de fostul ei soț de 53 de ani, din aceeași localitate, după ce a pătruns, fără drept, în locuința acesteia.

“În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violare de domiciliu și amenințare.
Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat, stabilindu-se față de acesta obligația de a păstra o distanță de 100 față de victimă și locuința acesteia”, a declarat IPJ Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here