Manolache(PSD): ”Nu închizi mineritul când vrei tu!”

0
473

„Nu se va închide activitatea! Va mai dura cu închiderea mineritului” este declarația vicepreședintelui TSD Gorj. Acesta speră ca activitatea din cariere și termocentrale să continue cel puțin până în anul 2035.

Tânărul speră să fie făcute angajări în continuare deoarece ies foarte mulți angajați la pensie. Acesta a mai adăugat că planul de restructurare nu se va respecta pentru că nu avem momentan ce să punem în locul cărbunelui.
„Să se facă angajări, să angajeze tineri, să continue activitatea, lăsând deoparte aceste restructurari. Va mai dura procesul de închidere! Sunt comune care depind în proporție de 100% de acest gigant energetic. Gândiți-vă că toți cetățenii din aceste comune vor fi afectați dacă se va închide mineritul, respectiv aceste cariere”, spune Manolache.

Tânarul crede că discuțiile privind majorarea salariilor ar trebui să plece cel puțin de la procentul de 13,8% cu care au fost crescute pensiile la începutul anului.

„Salariații muncesc, își fac treaba, mai ales în condițiile în care foarte mulți au ieșit la pensie iar responsabilitățile li s-au dublat.
Nu se poate să existe o creștere mai mică decât au primit pensionarii (13,8%).
Sectorul Energetic este unul dintre ultimele sectoare economice românești, care trebuie să-și continue producția pe bază de cărbune. Sunt oameni care nu cer altceva decât să aibă un loc de muncă, să li se respecte drepturile cuvenite. Chiar vă rog să mergeți în producție într-o carieră minieră să vedeți și dumneavoastră greutățile cu care se confruntă zilnic acești oameni”, a mai afirmat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here